Het verhaal van
Cremerie St.-Rochus
Cremerie St.-Rochus werd in 1979 opgericht door Katrien Misplon. Door haar passie voor heerlijke kazen en fijne delicatessen groeide de winkel uit tot de kaasspecialist bij uitstek. Ze deed haar levenswerk steeds met een glimlach. In 1999 werd het pand gerenoveerd en sloeg dan resoluut de weg verder in tot succesvolle kaas - en delicatessenzaak in regio Kortrijk. Tot vandaag houdt haar passie het hart van Cremerie St.-Rochus kloppend.
Van kaasmeester tot affineur
Eveline volgde een opleiding tot kaasmeester en blijft zich verder bijscholen tot affineur. Het streven naar de perfecte afrijping en een focus op rauwmelkse kazen wordt duidelijk gesmaakt. In 2019 werd de delicatessenzaak verkozen tot kaaswinkel van het jaar door het label van de Noord-Hollandse Gouda. In januari 2020 ging Katrien, met een gerust hart, op pensioen.
Tweede generatie vol liefde voor het product
In januari 2020 gaf Katrien de fakkel door aan haar schoondochter Eveline, die sinds oktober 2015 al in de winkel werkt. Zij zet de familiale onderneming verder, met passie voor lekker eten, en met liefde voor de geschiedenis van de winkel.
De kaas- en delicatessenwinkel vandaag
Cremerie St.-Rochus wil zich verder specialiseren in kaas en delicatessen. Elke kaas die in de winkel ligt, is uitvoerig geproefd en zorgvuldig geselecteerd. Ideaal om thuis te genieten van kaasplanken, charcuterieplanken, tapasplanken, racletteschotels en lokale producten. Ook verschillende restaurants kopen hun kazen bij delicatessenzaak Cremerie St.-Rochus.